Infected Telecom Stations
Telekom.wad-MAP14 sztori
by Charles Horvath (Oldanimal)


=======================================================================
Map14- Pluto robotbázis sztori
Mielőtt az őrült Fuentes megölte volna az UAC bázis parancsnokát, az azt kívánta a nagy vörös csodatükörtől, hogy legyen egy bázisuk a Pluton is. Eddig nem lehetett tudni, hogy a tükör teljesítette-e a kérést...
Miután a holdi átjátszóállomást megtisztítottam, robotok fogtak el és folyamatosan kérdeznek. Azt mondják, programuk része az, hogy felkutassák ez emberiséget- a halott UAC bázisparancsnokra hivatkoznak. Először a Neptunuszon, az Uránuszon, a Saturnuszon, a Jupiteren és a holdjaikon kezdték a keresést. Életformákat eddig csak a Marson találtak. (A Mars holdjai, a Deimos és a Phobos nem kerültek még sorra) Én vagyok az első ilyen típus, akit a Plutóra szállítanak vizsgálat céljából. Leo1 és Leo2 azt is mondják, hogy nem én vagyok az első életforma, más fajokat is találtak, de a bázisparancsnok, Einstein és Joker (ő felel a kommunikációért) azt mondják, ők valószínűleg nem emberek. Lebegő gömbök és szférák, nagy valamik szarvakkal és patákkal, félig robot, félig élő mechanoidok, de némelyek emberinek tűnnek. (Mit gondolsz, kik lehetnek ők?) De velük nem lehetett kapcsolatba lépni. Én vagyok az első, akit a "rövid út" segítségével ki lehetett kérdezni. Emiatt ők egy csomó mindent szeretnének megtudni tőlem.
Az űrutazás során megtudok dolgokat a Pluto bázisról. Einstein a vezérlő számítógép neve, a többiek az alábbi felelősségkörrel bírnak:
Joker: kommunikáció és váratlan események kezelése
Maxwell: űrutazások lebonyolítása, meteorvédelem és megsemmisítés
Kepler: csillagászat és meteorvihar előrejelzés
Curie: Energiaellátás
Leonardo: robotgyártás (őket nevezik LEO+számmal), gépek és egyéb szerkezetek előállítása
Mengyelejev: Elemek előállítása a rendelkezésre álló ásványokból
(A Pluto bázis ötlete Zsoldos Péter: Ellenpont c. regényéből származik)
Megérkezve a Pluto bázisra láthatók a számítógépek, és gömbdémonok, pókdémonok, stb. A robotok begyűjtötték őket vizsgálati célokból. Úgy tűnik, az UAC bázisparancsnoknak nem volt ideje a kívánságát befejezni, kimaradt, hogy a szörnyeket a robotok semmisítsék meg. Így a feladatom most nem holmi kérdésekre válaszolni, hanem megtisztítani a bázist a szörnyektől, majd megpróbálni jelenteni Longfeather (Hosszú Toll) tábornoknak, hogy küldjön azonnal programozókat, akik átprogramozzák a bázist szörnyölésre! Jelen állapotban a bázis nyitja számomra az ajtókat, vezérli a lifeket, kapcsolja a fényt (a robotok látnak a sötétben), de a gyilkolásban nem nyújt segédkezet.
A bázis megtisztítása utána Maxwell hajója visz tovább.

Back to main